Verslagen  2017

Verslag jubileumconcert 4 november 2017

Na maanden van flink met elkaar repeteren was het zover.
De derde activiteit (*) in het 20-jarig jubileumjaar vond plaats op zaterdagavond 4 november in de grote St. Maartenskerk. Een mooi jubileumconcert.
Onder bezielende leiding van Ben Middeldorp en met orgelbegeleiding van Wim Wijnen zongen wij voor de pauze het Requiem van John Rutter en na de pauze stukken die koorleden in de vorm van een Top 10 hadden uitgekozen.
Het Requiem was een boeiende en spannende uitdaging voor de dirigent en koorleden. Voor het merendeel van het Tielse publiek was dit stuk ook nieuw en was men heel enthousiast. De 10 stukken na de pauze waren voor de meeste toehoorders veel bekender. Zoals Cantique de Jean Racine van Fauré, Panis Angelicus van Franck, Ave Verum van Mozart, e.a.
Wij kregen bijzonder veel complimenten. Ook over de gehele organisatie van dit speciale concert waarin Ben en Wim afscheid namen vlak voor het laatste zangstuk het Hallelujah van Händel. Dit stuk werd de primeur voor de nieuwe dirigent Arjan van Hees en nieuwe orgelbegeleider Kees Alblas. Zij werden hartelijk door het publiek ontvangen. En zij loodsten ons koor mooi naar een goed einde van dit concert.

De kerk zat bijna vol. In de pauze was er gratis koffie, thee met een koekje. In de gezellig drukke nazit werden drankjes en hapjes aangeboden die door koorleden zelf waren gemaakt.
Wij hoorden mensen zeggen dat dit prachtige jubileumconcert best een hogere toegangsprijs verdiende dan 5 euro!


(*)
Eerste activiteit: een middag met vier leerzame workshops oratorium, musical, opera en pop/jazz o.l.v. professionele zangers; waarna een kort ‘optreden’ voor elkaar en een high tea met elkaar.
Tweede activiteit: een gezellig dagje uit naar Den Bosch.