Engels Frans Duits Links Over Tiel

Kees Alblas (Rotterdam, 1980) begon op achtjarige leeftijd met orgellessen bij dhr. P. Zoeteweij. Hij zette zijn studie voort bij Geert Bierling, stadsorganist van Rotterdam. Later combineerde hij dat enkele jaren met muziektheoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en een cursus contrapunt via de Schumann Akademie te Zwolle.

Zijn spel werd bekroond met eerste prijzen op het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis (2000,2001 en 2004), het SGO Orgelconcours (in 2010 in Leens) en het eenmalige Orgelconcours Sliedrecht (2002).

In 2017 behoorde hij tot de prijswinnaars van het Piet van Egmond Transcriptieconcours in Maassluis waar hij in de finale o.a. een transcriptie speelde van Les Préludes, een symfonisch gedicht voor orkest van Franz Liszt.

Hij publiceerde bladmuziek waaronder in 2012 een compositie voor koor, fluit en orgel over vijf coupletten van het lied ‘Zou ik niet van harte zingen’ (Lied 903) bij muziekuitgeverij Proza Musica.


In het verleden heb ik bij ProCanti een enkel jaar meegezongen: een bovengemiddeld koor met een repertoire dat mij erg aanspreekt. Breed en divers. Met de prachtige Maartenskerk heeft het bovendien een beroemd Bätz-Witte orgel tot haar beschikking in een wonderschone akoestiek. Iets waar we in Tiel trots op mogen zijn. Mooi om daar onderdeel van uit te maken en daaraan een bijdrage te kunnen leveren als organist

Kees Alblas