· 

Paasdienst

Paasdienst op 1 april 2018

Het was de eerste keer dat ProCanTi zijn medewerking heeft verleend aan een Paasdienst in de St. Maartenskerk.

Voorganger was ds. Leen de Ronde en hij was zichtbaar onder de indruk van de bijdrage van dit koor aan deze Paasdienst. Hij ‘vergat’ een keer bijna door te gaan met zijn tekst omdat hij aandachtig naar ons stond te luisteren. Dit was even een ludiek knipoogmomentje tussen Leen en de koorleden. Het is voor dirigent Arjan best een aardige zoekklus geweest om geschikte muziek voor een Paasdienst te vinden en dit op tijd met de koorleden ingestudeerd te krijgen.Het is gelukt, en hoe!Vol overgave en met veel dynamiek zong ProCanTi onder meer het Gloria van Vivaldi; Licht dat ons aanstoot in de morgen; God so loved the world; Golden harps are sounding; verder mooie wisselzang met de gemeente en een Kyrie waarbij de gemeente de echo van het koor was.Na afloop kon ProCanTi vele complimenten in ontvangst nemen. Uit verschillende hoeken: van de vorige dirigent Ben Middeldorp, van pastorale coördinatoren, van leden van andere bekende Tielse koren en van mensen uit de Protestantse gemeente. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0