· 

Volkskerstzang

Volkskerstzang 14 december 2018

 

Tijdens de Volkskerstzang 2018 maakte ik voor een keer geen deel uit van het koor, maar van het publiek. Zo kon ik ‘mijn koor’ eens van de andere kant bekijken en beluisteren. Het lied dat de meeste indruk op me maakte, was Stille Nacht. Ik had het een keer in koorverband meegezongen en

had toen de indruk dat het veel te langzaam gezongen werd, maar wat vond ik het mooi! Een lied om ook echt stil van te worden.

Verder was ik heel blij met de keuze van het koor dat te gast was, namelijk Mescalanza o.l.v. Reinier de Wit. Wat een mooi repertoire en wat werd het prachtig uitgevoerd.

 

Wel vond ik het jammer dat er wat weinig ruimte werd gegeven voor samenzang. Ik had, zittend in het publiek, graag de kans gekregen wat meer liederen te zingen. Hoewel dit gezegd hebbende ....Ik tel in het programmaboekje zes samenzangliederen, terwijl ProCanTi vijf kerstliederen ten gehore

heeft gebracht.Niettemin was het een prachtige avond, waaraan ook Ds. Marieke Muijen een waardevolle bijdrage leverde. Ik hoop dan ook dat het lukt om ook in 2019 weer een Volkskerstzang te organiseren.

 

Nel Walker

Reactie schrijven

Commentaren: 0