Oprichting

 

ProCanTi is in augustus 1997 door Ben Middeldorp opgericht en bestaat momenteel uit ongeveer 50 leden in verschillende leeftijdsgroepen. 


Veel  leden zijn verbonden met één van de kerkgenootschappen in Tiel (Protestants en Rooms-Katholiek), maar iedereen die van zingen houdt is welkom!   


Wij hebben sinds 2019 een jonge dirigent, Janine Waardenburg, die haar uiterste best doet het maximale uit ProCanTi te halen tijdens de wekelijkse repetities. Zo reikt zij koorleden enige muziekleer aan en een aantal zangtechnieken. Dit doet zij met geduld én veel humor. 


Ook krijgen koorleden regelmatig van een koorlid digitale oefenbestanden via de mail opgestuurd zodat er ook thuis geoefend kan worden.


Tijdens de pauze drinken koorleden gezellig koffie of thee met regelmatig  iets lekkers erbij van een jarig koorlid. 


ProCanTi staat na 25 jaar niet alleen bekend om haar mooie samenzang, het is ook een koor dat veel  lief en leed met elkaar deelt. Na de wisseling van dirigenten en de ‘stilte’ tijdens de coronaperiode zijn we nu hard bezig om een mooi nieuw repertoire neer te zetten.


U bent van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend een koorrepetitie op de dinsdagavond bij te wonen.

 

Repertoire

 

In ons repertoire vindt u veel koorstukken die zowel tijdens kerkdiensten als ook bij andere gelegenheden gezongen kunnen worden. Er worden liederen gezongen in het Nederlands, Engels, Latijn. De meeste werken hebben een religieuze oorsprong en variëren van klassiek tot modern.


Op YouTube zijn er opnames van ProCanTi terug te vinden.Deze kunt u op deze site onder het kopje YouTube beluisteren.